Under the Kite Publishing
 
Köp våra böcker hos Serpentin!


Nu samarbetar Under the Kite Publishing med Serpentin. På Serpentin.se hittar du förutom böcker, leksaker, accessoarer, kläder och mycket annat skoj!

https://www.serpentin.se/se/grp/under-the-kite-publishing.phpHur skulle världen se ut om Lilith, Adams första hustru, fick som hon ville? 

Under the Kite Publishing ger ut Anna Löfdahls romandebut Den gudomliga familjen – en explosiv berättelse med my­tiska undertoner som tar sig an vår civili­sations viktigaste fråga: frågan om makt.

Jag har funderat mycket över varför jämställdhet är så svårt. Kvinnor väljer ofta att bli jämställda på män­nens villkor. Istället för att hylla det som historiskt sett är kvinnligt, kastar vi det lättvindigt över axeln för att göra allt det som männen gjort och gör. Det finns en ska­vande obalans i det som jag ville undersöka, säger Anna Löfdahl.

Den gudomliga familjen handlar om mytens dysfunk­tionella familj: Eva, Adam, Lilith, Gud och Djävulen. De här gestalterna har präglat den mänskliga berättelsen se­dan tidernas begynnelse och romanen utforskar konse­kvenserna av att Gud straffade historiens första feminist Lilith, och skapade en ny kvinna av Adams revben: Eva.

 I historiens början upptäcker Eva att Adam är noto­riskt otrogen. Alla i mytens dysfunktionella familj dras in i Evas och Adams livskris och uråldriga familje­mönster väcks till liv: Lilith vill att jordens mesiga revbenskvinna ska försvinna för gott. Gud vill, som vanligt, att Eva ska förlåta Adam och Djävulen vill att Gud ska inse sin egen historiska skuld.Bokens Lilith är en urkraft, en arketyp, fylld av pas­sion och en stor portion vrede.

På ett större plan tänker jag att många av de kriser och utmaningar som världen står inför idag bottnar i att viktiga feminina energier är undanträngda. Vår värld är en väldigt maskulin värld. Efter att ha umgåtts med den här dysfunktionella familjen i flera år, är jag övertygad om att både män och kvinnor skulle må bra av en dos Lilith, säger Anna Löfdahl.

Jag tror att den här boken kommer att röra om grytan. Vi är stolta att ge ut den, säger Kris Kite Stenmark, förläggare på Under the Kite Publishing.


INSTÄLLD!!!

Kreativ skrivkurs på Korsika den 6-13 juni 2020

Häng med på en kreativ kurs i skrivande i kombination med att både må bra, få avkoppling och inspiration!

Korsika genomsyras av historia och underbara miljöer och är på så sätt en utmärkt plats att hålla en skrivkurs i kreativ skrivande på. Kursen kommer sprudla av många kreativa skrivövningar och vissa med inslag av bild och form för att väcka kreativiteten. Alla övningar ska leda till det skrivna ordet. Många skrivövningar kommer kopplas till platsen. Vi kommer göra två mindre utflykter.

Kursen ges i samarbete med Maria Björkman ”MåBra-Maria” på Mindfulness-nu. Hon startar varje morgon med mindfulnessyoga och meditationsstund. Allt för att landa i sig själv och väcka upp skrivandet.


Läs mer under fliken Författartjänster.Vi ställer ut på bokmässan i Göteborg. Välkomna till monter B01:54!

Under the Kite Publishing presenterar rykande färska böcker i monter B01:54. Många festliga saker kommer hända i montern. Förutom det ni ser schemat nedan kommer författarna och illustratörerna vara med då och då. Vi säljer härliga grejer, som mjukisdjur, smycken, tygväskor och t-shirts, allt med koppling till våra böcker eller skrivande. Häng med i vad som sker och kommer ske i montern genom att komma med i evenemanget. https://www.facebook.com/events/2619366564748972/
Väl mött / Kris Kite och Sarah Vegna

Torsdag 26 september 2019
17:00 - 17:50
Snillrika Barnböcker
Träffa våra barnboksförfattare och barnboksillustratörer. Alla våra barnböcker fungerar så väl i hemmet som i pedagogiska syften.

Fredag 27 september 2019
13:00 - 13:50
Som en kylig påminnelse - Punkpoesi med Mick Saurell

15:00 - 15:50
Sister Suicide release med Kris Kite

17:00 - 17:50
I havets djup är allting blått release med Sarah Vegna

Lördag 28 september 2019

11:00 - 11:50
Tonårsdrömmar Noice, Hasse & jag release med Pernilla Gillback

13:00 - 13:50
Scenen är din - Gör ditt varumärke till en hit föreläsning med Anna Moore

15:00 - 15:50
Kompisjakten - Vida på Planetgatan release med Lotta Hellström och Linda Weiland

15:30 - 16:20
Sniffa på siffror med matte Ma och Tiken release med flera av de medverkande författarna och illustratörerna

Söndag 29 september 2019

11:00 - 11:50
Från stjärna till hjärna release med Johan Eklöf och Björn Selin

13:00 - 13:50
Sniffa på siffror med matte Ma och Tiken träffa flera av de medverkande författarna och illustratörerna

Här kan ni se och läsa och Under the Kites HÖSTKATALOG:

Under the Kite Publishing är mycket stolta över att den första boken vi ger ut är:
Scenen är din - Gör ditt varumärke till en hit, skriven av PR-strategen och beteendevetaren Anna Moore.

Anna Moore har arbetat på flera av de stora musikbolagensledande befattningar inom PR och marknadsföring. I dag driver hon PR-bolaget Moore To Be. Anna är en flitigt anlitad föreläsare och lärare på olika musikutbildningar.

Drömmer du om att slå igenom? 
Vill du ha kunskap och verktyg att nå din publik? 

Scenen är din - Gör ditt varumärke till en hit, är en pedagogisk och personligt skriven handbok till dig som är redo att förverkliga din dröm. Boken riktar sig även till dig som vill arbeta med att bygga och marknadsföra andras publika varumärken. Beställ boken direkt av förlaget! Klicka här: 

https://underthekite.ekvist.se/order/

Kommande böcker under 2019:

Tonårsdrömmar, Hasse C, Noice och jag av Pernilla Gillback. En självbiografisk- och biografi om tuggummidoftande popromantik, spruckna tonårsdrömmar och en musikindustri som i sin iver på framgång bäddar för undergång. 40 år efter Noice genombrott och 17 år efter Noice-sångaren Hasse Carlssons död, berättar journalisten Pernilla Gillback utlämnande om sina år tillsammans med popidolen.

Sister Suicide av Kris Kite. En skönlitterär generationsroman om rock n' roll, sex och droger och om att växa upp som trasig ung vuxen. Berättelsen utspelar sig i Stockholm, på Londons pulserande rockklubbar och i turnébussar på Europas vägar under 80-talet. Junia längtar efter att bli älskad och sedd och Jay efter att bli bortglömd och vara död.

Sniffa på siffror med Matte Ma och Tiken. En kreativ, inspirerande och lockande bilderbok om att matematik finns överallt, att den är kul och vilken nytta vi har av den. Boken är gjord av gänget bakom De magiska tjugonio, en bokstavsvärld. 38 olika författare och illustratörer.

Livet, kärlek och döden, en antalogi med historiska noveller.

Fler titlar tillkommer!